Mijn favorieten

Taxeren

Het taxeren van een woning is voor Rijnstaete Makelaardij een serieuze zaak. Het gaat eenvoudigweg altijd om veel geld en de belangen voor u zijn groot.

Het merendeel van de makelaars die geen lid zijn van de NVM kunnen en mogen niet zelf taxeren. Zij moeten dit uitbesteden aan derden met alle mogelijke miscommunicatie en extra kosten van dien.

Als gecertificeerd en geregistreerd taxateur kan en mag Rijnstaete Makelaardij zelf vakkundige taxatierapporten opstellen. Rapporten die door alle professionele geldverstrekkende instanties worden geaccepteerd.

Meestal heeft u een taxatierapport nodig voor het verkrijgen van een hypotheek op de aangekochte woning of voor het oversluiten van een bestaande hypotheek. De bank wil dan graag de waarde weten van de woning waar u hypotheek op vraagt. Zij wil weten of de aan u te verstrekken hypotheeksom bij vrijwillige of gedwongen verkoop door u minimaal kan worden voldaan uit de opbrengst/waarde van uw woning, het onderpand.

In dit taxatierapport wordt tegenwoordig veelal nog maar een waarde vermeld, de marktwaarde­= de prijs die bij onderhandse verkoop bij aanbieding vrij van huur en gebruik en op de voor de onroerende zaak meest geschikte wijze, na de beste voorbereiding, door de meest biedende gegadigde zou zijn besteed.


Een taxatierapport kan ook worden gebruikt voor andere doeleinden, bijvoorbeeld:

  • verkoopbeslissing;
  • aankoopbeslissing;
  • echtscheiding;
  • fiscus in verband met successie;
  • jaarverslagen.

Henny kan ­het (NWWI)taxatierapport voor u verzorgen binnen vijf werkdagen tegen een vergoeding van slechts € 450,--(excl. btw en validatiekosten).