Skip to content

Verkoopproces

Van waardebepaling tot sleuteloverdracht
1

Waardebepaling

Bij verkoop van uw woning bent u uiteraard benieuwd naar de marktwaarde. Daarom kom ik langs om de woning te bekijken en stel ik een vrijblijvende waardebepaling op. Tijdens dit bezoek ervaart u direct wat ik, Henny van Leeuwen, versta onder service, zekerheid en aandacht. Bent u tevreden met de waardebepaling, aanpak en offerte? Dan ga ik op basis van uw verkoopopdracht u aan de slag.

2

Move.nl

Via dit klantenportaal ontvang ik van u alle relevante documenten én kunt u alle verkoopactiviteiten digitaal volgen. Achter de schermen laat ik andere makelaars alvast weten dat uw woning in de verkoop gaat en plaats ik een vooraankondiging op social media. Laat de eerste reacties maar binnenkomen!

3

Klaar voor de verkoop

Natuurlijk kijk ik met u mee hoe de woning zo aantrekkelijk mogelijk kan worden gepresenteerd. Is dat op orde? Dan is het tijd voor fraaie foto’s en een video van de woning. We zorgen voor de juiste plattegronden op basis van secure inmeting. Daarnaast stel ik een wervende advertentietekst op. Is alles gereed? Dan krijgt u het concept voor akkoord te zien. 

4

Te koop

Alle verkoopkanalen gaan nu open. Funda.nl, de website van Rijnstaete, social media, etc. En natuurlijk plaats ik, als u daarvoor heeft gekozen, te koop borden. Het is niet te missen: uw woning staat te koop!

5

Kijkers en kopers

Bij interesse plan ik bezichtigingen in en leid ik potentiële kopers rond. Eventueel kan ik ook kijkdagen organiseren. Natuurlijk houd ik u persoonlijk volledig op de hoogte van interesse en reacties. Bovendien leg ik alles vast in klantenportaal Move.nl  Mocht het op basis van reacties, of juist het uitblijven daarvan, nodig zijn, dan kunnen we de verkoopprocedure bijstellen. 

6

Bieden en koopakte

Komt er een bod binnen, dan start het échte verkoopproces.  Namens u onderhandel ik met de bieder, volgens afspraken die we vooraf hebben gemaakt. Komen we tot een (mondeling) akkoord? Dan leggen we de afspraken vast in een koopovereenkomst.  Het concept mail ik naar u en de koper, waarbij we een datum inplannen voor de ondertekening (eventueel digitaal). Zijn de handtekening gezet? Dan is de woning verkocht.

7

Inspectie en notaris

Natuurlijk houd ik contact met u, zeker als het gaat om de belangrijkste datum: de overdracht. Voorafgaand aan het bezoek aan de notaris ontvang ik u en de koper voor een eindinspectie in de woning én het noteren van de meterstanden. Na ondertekening bij de notaris is het grote moment daar; overdracht van de sleutels. Gefeliciteerd, uw woning is nu definitief verkocht!

Wilt u kennismaken met de servicegerichte NVM-makelaar die altijd voor u klaarstaat?